Sähköauton latausaseman hankkiminen on helpompaa kuin uskotkaan

Vaikka sähköauton julkisten latauspisteiden määrä kasvaa kokoajan, on sähköauton lataaminen silti kustannustehokkainta ja mukavinta kotona. Latausasema kotona tarjoaa edullisen ja mukavan ratkaisun sähköauton lataamiseen. Saatavilla on rajaton määrä tietoa sähköautoista ja sähköautojen latauslaitteista, joskus tiedon määrä tekee hankintapäätöksen lähes mahdottomaksi.

On ymmärrettävää, että joskus mieluummin vain tarttuisi puhelimeen ja juttelisi asiantuntijan kanssa. Asiantuntijamme neuvoo ja auttaa latausaseman hankkimiseen liittyvissä asioissa, jotta latausaseman hankkiminen olisi yhtä mukavaa kuin kotona lataaminen. 

Me tarjoamme asiakkaillemme ilmaista konsultaatiota, jossa käymme läpi asiakkaan lataustarpeet ja kartoitamme parhaan latausratkaisun. 


Varaa konsultaatio tästä. 

 


Henna Güven, Futronin tuotespesialisti kertoo: “Usein asiakkaat haluavat vain tietää kuinka kaikki toimi; esimerkiksi: Mitä asennuspäivänä tapahtuu? Mitä tarvikkeita täytyy hankkia ja voiko heille ylipäänsä asennuttaa latauslaitteen? Yleensä ihmiset yllättyvät Futronin vaivattomasta prosessista. Kaikki voivat toki tilata latauslaitteen asennettuna verkkokaupastamme, mutta yleisesti suosittelen, että ensin juttelee asiantuntijan kanssa.” 

 

Kartoittaaksemme tarkan tilannekuvan ja asiakkaan lataamisen tarpeet pyydämme muutamia esitietoja ja tarkennuksia.  


Nykyiset ja tulevaisuuden vaatimukset lataamiselle

On hyvä valita latausasema, joka kattaa nykyiset ja tulevaisuuden lataustarpeet ja on yhteensopiva mahdollisimman monen ajoneuvotyypin kanssa. Futronin latauslaite on yhteensopiva kaikkien automerkkien kanssa. Laitteen ohjelmisto pysyy automaattisesti ajan tasalla ja laitteessa riittää tehoa vuosiksi eteenpäin. 

 

Laturin sijoittelu

Latauslaite kannattaa sijoittaa niin, että sen käyttö on mukavaa ja helppoa. Kaapelointi kannattaa miettiä myös etukäteen autokatoksessa ja autotallissa. Yleisin asennuspaikka latauslaitteelle onkin autokatoksen tai autotallin seinällä tai talon ulkopinnassa lähellä autopaikkaa. Latauslaitteeemme voi myös asentaa tolppaan. 

 

Sähkökaapin sijainti ja kaapelointi

Vakioasennukseen kuuluu 10 metriä kaapelointia pintavetona sähkökaaapilta latauslaitteelle. Asiantuntijamme auttaa mielellään parhaan kaapelireitin valitsemisessa ja asennuspäivänä viimeistään asentaja neuvoo, mikäli huomaa epäkohtia suunnitellulla reitillä. 
Ulkona kannattaa miettiä, että vetääkö kaapelit pintavetona huomaamattomasti talon ulkovuorausta pitkin vai tahtooko kaivaa kaapelin esimerkiksi maan alle. 

 

Pääsulakkeen koko vaikuttaa lataustehoon

Yleisin pääsulakkeen koko suomalaisessa omakotitalossa on 3x25A tai 3x35A, näillä yleensä päästään 11kW lataustehoon. Mikäli 22kW latausteho silti halutaan saavuttaa on latauslaitteelle tarjottava 32A vapaata kapasiteettia talon pääsulakkeellta, joka tavallisesti tarkoittaa, että tarvitaan 3x63A sähköliittymä. Lataustehoa on mahdollista lisätä myös tulevaisuudessa, mikäli lataustarve muuttuu, eli heti ei tarvitse lähteä kasvattamaan sähköliittymää. 

 

Ladattavissa sähköautoissa on myös eroja

Eri automerkkien välillä on eroja lataustehoissa, jolloin auton kyky vastaanottaa virtaa määrittää enimmäistehon laturille. On hyvä tutustua oman auton ominaisuuksiin, esimerkiksi latauksen maksimitehoon ja onko käyttäjän mahdollista muokata latausaikataulua tai -tehoa? 
Ajoneuvo aina ohjaa lataustapahtumaa ja päättää lataustehon. Mikäli olet hankkimassa tai jo omistat täyssähköauton, olisi hyvä, että asennutat latausaseman, joka pystyy tarjoamaan 11kW lataustehoa. 


Vakiosennus käy useimmille 

Vakioasennus on mitoitettu kattamaan suurimman osan käyttökohteista, joissa latauslaitteen voi asentaa seinälle ja sähkökaapille on asennupaikasta matkaa max 10 m.  

 

  1. Tulemme pyytämään asiakkaalta muutamaa valokuvaa asennuskohteesta etukäteen, jotta voimme suunnitella latausratkaisun asennuksen mahdollisimman hyvin. Valokuvat pyydämme toivotusta asennuspaikasta, sähkökeskuksesta ja yleisesti kohteesta, eli esimerkiksi kokokuva autokatoksesta tai autotallista. Kuvien perusteella pystymme antamaan asentajalle paremman kokonaiskuvan kohteesta ja määrittelemme vaatiiko kohde lisätöitä vai käykö vakioasennus. 
  2. Käytyämme kuvat ja ennakkotiedot läpi, hyväksymme asennuksen ja soitamme sinulle sopiaksemme asennusajankohdan. Yleensä asennus saadaan sovittua jopa alle kahden viikon päähän tilauksesta. Samaan aikaan lähetämme myös latauslaitteesi matkaan, latauslaitteesi saapuu pakattuna kauniisti yhteen laatikkoon.
  3. Asennuspäivänä työ etenee suoraviivaisesti. Asentajamme saapuu sovittuna aikana kohteeseen, tarkistaa ennakkotietojen pohjalta kaapelointireitin ja varmistaa asennuspaikan. Sähköt joudutaan kytkemään pois päältä asennuksen aikana noin tunniksi, joten kannattaa keittää sumpit etupeltoon valmiiksi. 
  4. Latauspisteen asennustyö vie kokonaisuudessaan yleensä noin 2-3 tuntia. Kun laite on asennettu ja valmiina käyttöön, asentajamme käy kanssasi läpi laitteen ja sovelluksen ominaisuudet ja saatte käyttökoulutuksen. Asentajamme siistii jälkensä ja vie roskat mennessään. 

 

Sen pituinen se, eli piuha kiinni ja virtaa akustoon! 

Hanki latausasema kotiin asennettuna

Easee latausasema helposti asennettuna kotiin jopa kahdessa viikossa

Siirry tilaamaan